Το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο Απολλώνειον palace στεγάζεται σε νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα το οποίο αναπαλαιώθηκε εκ θεμελίων το 2009 σε πλήρη αποκατάσταση της αρχικής αρχιτεκτονικής του μορφής. Είναι οικοδομημένο σε πέντε επίπεδα, με τα θεμέλια του να βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Δεσπόζει στον κόλπο του Αγίου Νικολάου στην περιοχή «Βαπόρια», με κύρια είσοδο από την αριστοκρατική οδό Απόλλωνος. Βρίσκεται λίγα μέτρα, από τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προστάτη και πολιούχου της Ερμούπολης, το Θέατρο Απόλλων και το ξακουστό έργο του Τσίλλερ, Δημαρχείο της Ερμούπολης.

Τον περασμένο αιώνα υπήρξε κατοικία επιφανών Συριανών, ενώ το 1996 το αγόρασε ο πλοίαρχος Ε.Ν Εμμανουήλ Χάλαρης ιδιοκτήτης της «Ξενοδοχεία Χάλαρης Α.Ε», ο οποίος μη φειδόμενος κόπων και εξόδων χάρισε στην Ερμούπολη το μοναδικό Ξενοδοχείο 5 αστέρων, κάτι που έλειπε από το νησί, από τότε που κατεδαφίστηκε το «Ξενοδοχείο Γαλλία» στην πλατεία Μιαούλη, όπου παραθέριζε ο Βασιλιάς Όθων.

Η μεγαλοπρεπής βεράντα στην ανατολική όψη του κτιρίου κατάλληλη για γάμους, δεξιώσεις, ουζάκι και ρεμβασμό στο σεληνόφως, καθώς και η μικρότερη σε μέγεθος βεράντα με πρόσβαση στη θάλασσα για μπάνιο, δίνουν την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης.

Η αισθητική του κτιρίου είναι βασισμένη στον νεοκλασικό χαρακτήρα της Ερμούπολης. Η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων και διακόσμησης κα. Πηνελόπη Ασλάνογλου που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και μελέτη του ξενοδοχείου φρόντισε ο εσωτερικός διάκοσμος να γίνει σε απαλούς, ρομαντικούς χρωματισμούς με στοιχεία που να αποπνέουν την παλιά αίγλη των αρχοντικών σπιτιών.

Φωτογραφίες

3D Περιήγηση

Εξερευνήστε τους χώρους του ξενοδοχείου μας, μέσα από ένα εκπληκτικό Virtual Tour!

Virtual Tour